Herdenkingsbijeenkomst 3 en 4 mei 2008

Gelezen werden de gedichten van Jehoeda Amichai uit de bundel Toevoeging aan het vredesvisioen en zeven andere gedichten, vertaald door Ruth M.M. Verschoor.

De gedichten werden omlijst door muziek, een choreografie van Judith van der Wildt, en een van de gedichten werd door de jonge filmmaaksters Katia Truijen en Sophie van Os verbeeld.

Herdenken
Het herdenken blijkt in een behoefte te voorzien. Stichting Engagement heeft daarop ingespeeld door tweemaal op 4 mei de productie Tranen te brengen, waarin ruimte is voor de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en waarna de eigen ervaringen gedeeld tijdens het nagesprek.

Deze herdengingsbijeenkomst heeft plaatsgevonden op 3 mei in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente in Haarlem en op 4 mei in de Vijverwegkerk in Bloemendaal.