Schweitzer

Albert Schweitzer stierf vijftig jaar geleden. Reden om opnieuw aandacht te besteden aan deze man, een tragi-sche held. Maar ook omdat het thema actueler is dan je zou denken. Anders dan een biografie over Schweitzer is dit voluit theater.

2015 / 2014 / 2013
Ik huil mijn vaders tranen

Twee persoonlijke verhalen. Eén stoel.
Het gaat om twee vrouwen van de naoorlogse generatie, die om verschillende redenen nog dagelijks met de oorlog worstelen.
De verhalen van dochters zijn de verhalen van de vaders. Breekbare relaties soms, waarin liefde en onbegrip hand in hand gaan. Zo gaat dat bij elkaar opvolgende generaties.

2015 / 2013 / 2012
Verloren

De moderne tijd. Drukke mensen. Bezige bijen. Onzeker over zichzelf en over elkaar. Ik houd van jou maar houd jij wel van mij?
De oude tijd is er ook. Een man en een vrouw, beiden op leeftijd. Ze lijden eronder dat hun bestaan er voor anderen haast niet toe doet. Samen kunnen ze niet echt maar ze kunnen ook niet zonder elkaar.

Zonder gekheid

De Haarlemse regisseur Aad Spee heeft met een groep toneelspelers middels improvisatie gewerkt aan een theaterspektakel. Het uitgangspunt was om De Lof der Zotheid, van Erasmus, in de belangstelling te krijgen.

Herdenkingsbijeenkomst 3 en 4 mei

Gelezen werden de gedichten van Jehoeda Amichai uit de bundel Toevoeging aan het vredesvisioen en zeven andere gedichten, vertaald door Ruth M.M. Verschoor.
De gedichten werden omlijst door muziek, een choreografie van Judith van der Wildt, en een van de gedichten werd door de jonge filmmaaksters Katia Truijen en Sophie van Os verbeeld.

2009 / 2006
Ogowe, ogowe

De levensdroom van een stervende dokter Albert Schweizer. Een held is hij. Maar vooral ook een tragische held. Aan het eind van zijn leven maakt de gelauwerde Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer de balans op: want heeft hij alle respect voor zijn werk wel verdiend?
Wat volgt is een zoektocht naar zijn diepste verlangens en passies die de arts uiteindelijk terug voert naar de Afrikaanse rivier Ogowe. Zal Schweitzer eindelijk rust en harmonie vinden?

2010 / 2005
Anne Frank, Prinsengracht 263

Het thema onderduiken heeft een enorme lading. Het is geen luchtig onderwerp. Zeker wanneer het om Anne Frank gaat. Niemand hoeft nog uitleg over de afloop van haar belevenissen en toch blijft het intrigeren.